Skip to main content

MASSAGES

DSR: dermosegmentale reflexologie

Dermosegmentale reflexologie (DSR) is een zeer diepgaande massage die steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten, met de bedoeling blokkades op te heffen om spanningen te ontladen, zodat het organisme optimaal kan functioneren. DSR is een sterk ontgiftende massage door het stimuleren van vele lichaamsstoffen. De inwendige organen worden behandeld via de reflexgebieden op hoofd, rug, borstkas en buik. De behandeling maakt door middel van een aangepaste techniek verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een verhoogde doorbloeding die zorgt voor aanvoer van voedsel, warmte en zuurstof, en de afvoer van opgehoopte gifstoffen en afvalstoffen, die vaak de oorzaak zijn van pijn en lichaamsspanning.

PSR: Podosegmentale reflexologie

De massage is een manuele massage met of zonder olie en speciale massagestokjes. De voet is een weerspiegeling van het hele lichaam. Door impulsen te geven op de segmenten van de voet, wordt via de hersenen en het zenuwstelsel het corresponderende orgaan geprikkeld om weer in balans te komen. De massage stimuleert het zelf genezend mechanisme, verbetert de doorbloeding en heeft een energie verhogende werking.

Een combinatie van een DSR en PSR-massage bewerkstelligt een veel intenser resultaat.

LYMFEDRAINAGE

Het kenmerkende voor lymfedrainage is het rustige tempo en de lichte aanraking van de huid. Door zachte en pompende bewegingen wordt het lymfestelsel geactiveerd en de afvoer van afvalstoffen geactiveerd, waardoor automatisch de aanvoer van voedingstoffen in het weefsel verbetert.
Een tweede positieve werking is de ondersteuning van het afweermechanisme van het lymfesysteem. Deze massagevorm werkt zeer rustgevend, heeft een energetisch verhogende werking en bevordert de celaanmaak.
Voor deze vorm van behandeling zijn er enkele absolute contra-indicaties:
Contra-indicaties betekent als je last hebt van bepaalde aandoeningen dan is deze behandelvorm niet geschikt voor jou. O.a.

  • Oedemen t.g.v. hartinsufficiëntie
  • Verse trombose
  • Nierinsufficiëntie
  • Maligne ziektes
  • Acute ontstekingen

ONTSPANNINGS MASSAGE

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress. Door de massage en de sfeer eromheen, ontspannen niet alleen de spieren maar ook je geest. Even weg uit de sfeer van alledag. Er wordt aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Door het moment van rust voelt je lichaam weer hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Je ademhaling wordt dieper en je spieren soepeler. Er ontstaat een betere doorbloeding van het lichaam en je stofwisseling wordt geactiveerd. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk meewerken aan het behoud van een goede gezondheid.

Deze vorm van behandeling wordt helaas niet door de zorgverzekeraars vergoed!

LOMI LOMI AUNT MAILE STYLE

Hawaï is het land van de lomi lomi. Er bestaan verschillende vormen. Lomi lomi staat namelijk voor het woord massage. Tijdens de Aunt Maile Style komen er heel andere technieken aan bod. Er wordt o.a. veel gebruik gemaakt van een specifieke vibratietechniek met de handen, ook wel  “vibrational healing” genoemd.  Zo worden blokkades in je lichaam opgeheven en kunnen fysieke klachten verminderen.

Deze vorm van behandeling wordt helaas niet door de zorgverzekeraars vergoed!