Skip to main content

Over Nicole

Ik ben Nicole Smets, geboren in Epen in 1959.

Mijn liefde en bewondering voor de natuur en alles wat zij voortbrengt ontstond reeds in mijn prille jeugd, doordat ik ben opgegroeid op een boerderij in Epen. Na mijn middelbare school heb ik een opleiding gedaan tot Medisch Microbiologisch Analiste op HBO-niveau. Daarna was ik 10 jaar werkzaam in het ziekenhuis in Heerlen op de afdeling Medische Microbiologie en Haematologie. Later, toen mijn kinderen groter werden, kreeg ik een baan bij een opticien, waar ik inmiddels al 19 jaar met plezier werk. Verder was ik de afgelopen 30 jaar en ook nu nog fitnesstrainster bij KSV-Helios in Simpelveld en ben ik sinds 20 jaar vrijwilliger bij de EHBO-vereniging.

Door mijn band met de natuur raakte ik in de loop van mijn leven steeds meer aangetrokken door het idee dat er, los van de reguliere medische behandelingsmogelijkheden, vele natuurlijke manieren zijn om ziekten te behandelen of om gezond te blijven. Hierdoor geïnspireerd, ben ik in 2007 een opleiding gestart aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheid te Leuven en Maastricht. Ik heb daar de 4-jarige opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeute gevolgd en deze in 2011 met goed gevolg afgesloten. De standaard opleiding heb ik daarbij aangevuld met een uitgebreide, verdiepende stage Manuele Lymfedrainage. Aansluitend heb ik een cursus Neuro Reactieve Technieken (NRT) gedaan, ook wel: “toegepaste kinesiologie” genoemd.

Voor het onderhouden en verder uitbreiden van mijn deskundigheid acht ik het van groot belang om regelmatig bijscholingen te volgen. Dit heb ik sinds 2011 dan ook veelvuldig gedaan en daarbij heb ik mij verder verdiept in een veelheid van onderwerpen die voor een natuurgeneeskundige belangrijk zijn, zoals: microbiële darmtherapie, bijnieruitputting, suikerziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom, de belangrijke rol van neurotransmitters als stoffen die langs chemische weg boodschappen in het lichaam kunnen overbrengen, gezond ouder worden, gezonde voeding en gezond gewicht en vele andere.

Ook neem ik regelmatig deel aan intervisies. Dit zijn bijeenkomsten met collega’s waarbij actuele onderwerpen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld.

Van overheidswege wordt steeds strenger toegezien op de kwaliteit van opleiding van Natuurgeneeskundigen en tegenwoordig worden herhalingscursussen verplicht gesteld. In reactie hierop heb ik recent volgens de nieuwe, zogenaamde “PLATO-norm” nogmaals de disciplines: “Medische Basiskennis” en “Psychosociale Basiskennis” opgefrist en deze beide diploma’s wederom met buitengewoon goed resultaat behaald.

Vanaf het behalen van mijn diploma in 2011 werk ik met heel veel plezier en passie in mijn bedrijf:PRACTICA NATURA”.

Door mijn holistische instelling, mijn vergaarde kennis en werkervaring én mijn grote empathie voor de medemens, ben ik in staat om je te adviseren en te begeleiden op een ándere manier dan die welke je misschien gewend bent bij de gewone geneeskunde, maar die verrassend goede resultaten kan opleveren bij het verhelpen van je gezondheidsklachten.

Spreekt de uitdrukking:
“NATUURLIJK” GEZOND…… “NATUURLIJK” GENEZEN

je aan? Bel of mail me dan gerust.